Main Content

Hass & Associates Online Reviews: Falsk säkerhet

A talk by kimnosetam143

About the Talk

September 9, 2014 3:00 AM

Singapore City

Singapore City

Ledare: Falsk säkerhet

En varm kväll i sommar, medan jag satt på uteplatsen en downtown restaurang med mina tjejkompisar, någon stal min plånbok direkt ur plånboken. Naturligtvis hade jag allt i det, inklusive mitt kreditkort och personnummer.

När jag insåg att det var saknat, jag har gjort de nödvändiga samtal. Det hände inom bara några timmar, men det var tillräckligt lång för vissa skrupelfria person att ha en trevlig liten shoppingrunda på min – och kreditkortsföretagen — bekostnad.

Min erfarenhet är inte unik eller ens ovanligt; Jag har hört många liknande berättelser. Bedrägeri, det verkar, är överallt.

Vi bor och arbetar i en snabbrörlig miljö där finansiella transaktioner utförs online med omedelbara resultat. Men en kompromiss för en mer bekväm, integrerad och papperslösa samhället är en ökning av riskerna – och de är inte begränsade till snatteri.

IT-säkerhet kommer att vara en kritisk oro för företag framöver, förklarade Alec Ross, tidigare senior innovation advisor för statssekreterare Hillary Clinton, vid senaste Risk Management konferens värd kanadensiska investeringar recension. Han citerade exempel på företag som upplevt stora IT-attacker och betalat priset.

Mål, till exempel var hackad av en 17-åring i Ryssland, som utsatta 40 miljoner kunder kredit- och betalkort kort och personligt identifierbar information till 70 miljoner kunder. Företaget hade en resulterande 46% nedgång i vinster under Q4 2013.

Saudi Aramco – uppskattade att vara världens mest värdefulla företag — var offer för den största cyber integrity attacken. För varje dag som företaget var offline, Ross förklarade, gick priset på gas vid pumpen med sju cent.

För pensionsfonder är viktigaste ett angrepp från hackare som försöker att tränga undan tillgångar. Men bara blinkar och du kan missa det: 10 år sedan, säger Ross, det tog 10 sekunder för att rensa en genomsnittlig handel; i dag tar det åtta tio-tusendelar av en sekund.

Vad är ännu mer alarmerande är att det inte är bara externa attacker du behöver oroa dig. "Det är allt viktigare att inte bara tänka på hot från utsidan men allt tänka på hot från insidan, säger Ross, tillägger att pensionsfonderna skall förstå sin egen IT-säkerhet och någon med cyber kapacitet på deras styrelse.

Det är en modig ny digital värld där ute, med en mängd nya möjligheter. Men, som pension plan sponsor, måste du vara medveten om riskerna, eller du kan bli nästa offer.

Och en word till kloka: Häng inte någonsin din plånbok på baksidan av din stol.

Ratings and Recommendations

This Talk hasn't been rated yet. Sign In to rate Talks.

comments powered by Disqus