Main Content

NoSQL og MongoDB

About the Talk

June 30, 2010 2:00 PM

Sønderhøj 7, 8260 Viby, Denmark

Sønderhøj 7, 8260 Viby, Denmark

Hvis du er .NET-udvikler, har du formentlig prøvet at gemme data i en relationel database, som f.eks. SQL Server... Måske har du endda forsøgt at lave en rigtig domænemodel, som du persisterede efter alle kunstens objektorienterede normaliserede regler, måske med assistance af en OR-mapper som NHibernate eller Entity Framework? Måske tænkte du på et tidspunkt: "Kan det virkelig passe at det skal gøre så skide nas at gøre noget så simpelt?"

Sådan har jeg haft det i lang tid, og jeg har bl.a. lært at tæmme NHibernate i min kamp for at reducere smerten. Men følelsen af, at jeg ofte banker skruer i med en hammer, kan jeg ikke helt lægge fra mig. Der findes nemlig alternativer...

For tiden er der mange der diskuterer "NoSQL", og det er også noget .NET-verdenen er ved at få øjnene op for. Her vil vi prøve at snakke lidt om hvad "NoSQL" er for en ting, hvad der findes af ikke-relationelle databaser, og vi vil tage et kig på MongoDB fra en .NET-udviklers synsvinkel for at se om ikke den kan give lidt smertelindring.

Ratings and Recommendations

Avg. Rating

Average based
on 1 rating

comments powered by Disqus